Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Συνέρχεται από 1-4 Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος
της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Συνέρχεται από αύριο Τετάρτη 1 ως και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008 στην τακτική της Συνέλευση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1).
Το πρωί της Τετάρτης, 1 Οκτωβρίου, (6:30-8:30) θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ι¬ε¬ράς Μονής Πετράκη, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες των Συνεδριάσεων με Εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.
Κατόπιν θα παρουσιασθεί η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου με θέμα: "Εκκλησιαστικά Γυμνάσια. Εκκλησιαστικά Λύκεια. Ιστορική πορεία Προοπτικές, μετά την οποία θα πραγματοποιηθεί συζήτηση επι αυτής. Μετά το τέλος της Εισηγήσεως θα γίνει η συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων Κληρικών.
Την επομένη, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, και με ώρα ενάρξεως 9:00 θα παρουσιασθούν οι ακόλουθες Εισηγήσεις: α) του Σεβα-σμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου με θέμα: "Ιερατικά Σχολεία Δευτέρας Ευκαιρίας (Ι.Σ.Δ.Ε.), Εκκλησιαστικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Καταρτί-σεως (Ε.Ι.Ε.Κ.), Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (Α.Ε.Α.). Η λειτουργία των ως άνω Εκκλησιαστικών σχολικών μονάδων στο σήμερα και το αύριο", β) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικοδήμου με θέμα: "Νόμος 3432/2006 (Δομή και λειτουργία της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης). Διαπιστώσεις και προβληματική εκ της μέχρι του-δε εφαρμογής του ως άνω Νόμου. Προτάσεις δια την τροποποίησιν διατάξεως αυτού". Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των Εισηγήσεων.
Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου επισκόπου και πολιούχου Αθηνών, η Συνεδρίαση θα αρχίσει την 11ην πρωινή. Θα παρουσιασθεί η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου με θέμα: "Συντονι-σμος και οργάνωσις των αναπτυξιακών, ποιμαντικών, πολιτιστι-κων και φιλοκοινωνικών δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Νομικών Προσώπων Αυτής, εντός του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναπτύξεως (2007-2013)". Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως.
Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, ώρα 9:00 θα πραγματοποιηθεί η κατανομή θέσεων Βοηθών Επισκόπων του Ν. 1951/1991 και η εκλογή αυτών.
Τέλος η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα ασχοληθεί με τρέχοντα Υπηρεσιακά θέματα.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: